Pengantin Lelaki kongsi kisah disebalik persandingan Iron Man

“Iron Man dah kawen gais!” . Tular sebelum ini di laman sosial foto perkahwinan Iron Man dengan seorang gadis di Tawau. Keunikkan yang ditampilkan pengantin lelaki pantas mencuri tumpuan warga maya.

Ikuti laporan penuh sepertimana dipetik dari Harian Metro.

DUA hari sebelum perkahwinan berlangsung, seorang lelaki membuat keputusan untuk memakai kostum adiwira Iron Man di majlis persandingannya pada 5 September lalu.

Keputusan itu dibuat oleh Padzli Bally, 27, kerana mahu mengabadikan kenangan terindah perkahwinannya bersama isteri, Sitti Hamija Mohd Tahal, 26, di Batu 4, Tawau.

Padzli berkata, dia sememangnya minat terhadap adiwira itu selain meminati lakonan aktor Hollywood, Robert Downey Jr yang melakonkan watak Tony Stark.

“Timbul idea untuk memakai kostum itu selepas saya menaiki motosikal Yamaha Lagenda 115Z yang dipenuhi dengan pelekat Iron Man sebelum majlis berbaki dua hari.

“Saya terus beritahu kepada isteri. Alhamdulillah, dia sangat memahami dengan minat saya itu dan bersetuju untuk membenarkan saya naik pelamin dengan kostum itu.

“Kebetulan, apabila saya tanya di kedai yang menyediakan perkhidmatan kostum ini, tempahan ketika itu masih ada kekosongan.

“Saya sewa dengan harga RM600,” katanya ketika dihubungi Harian Metro hari ini.

Menurutnya, orang ramai yang hadir dalam majlisnya itu pada Khamis lalu terkejut dengan penampilannya bersama kostum itu.

“Namun, mereka sangat teruja untuk mengambil gambar bersama saya sehingga nak ambil bersama keluarga sendiri pun tidak sempat.

“Majlis persandingan saya diadakan pada tengah hari dan juga malam. Siang saya pakai, malam pun saya pakai.

“Walaupun panas tapi saya reda saja. Janji tetamu yang hadir gembira selain saya dapat menunaikan hasrat saya untuk memakai kostum terbabit pada hari yang penuh bermakna itu.,” katanya.

Terdahulu, seorang jurufoto, Ahmad Faiz Abd Salleh memuat naik gambar pasangan itu di laman Facebook miliknya sebelum ia tular.

Antara komen netizen :

Sue Zee – Tp mcm rugi je x nampak muka sendiri dlm pic kahwin..esok2 anak cucu tengok takut confuse plk mak/nenek kahwin dgn siapa?

Sisi Beaqaquer – Xsalah dri segi agama..tp adat dan budaya melayu sedikit terhakis demi seketul ‘viral’..

Ag Amirul Samad – Hari tu power rangers ni iron man pulak…lepas ni badang pulak ye… Aduh yai.

Red Carrot – Kalau dia pakai begini time akad nikah tak sah nikah dia tu..sebab bukan diri pengantin sendri..ironman bnikah 🤣

Kita doakan pasangan pengantin ini kekal till jannah k. Apa pula kata snda

Sumber : Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *